Telefon Suport 0754 625 090
14 iul. 2022

Ce este nou la cPanel versiunea 106 ?

Echipa cPanel a anunțat noile funcții și remedieri în cea mai recentă versiune a soluției populare de gestionare a serverelor.

Echipa cPanel a introdus noile caracteristici și remedieri în versiunea 106 de cPanel . Echipa a anunțat, de asemenea, că versiunea 106 de cPanel a fost lansată la nivelul EDGE. În noua versiune, secțiunea Top Tools a fost înlocuită cu secțiunea Favorite din interfața WHM Home. Permite utilizatorilor să personalizeze secțiunea Favorite cu caracteristicile lor preferate.

Favorite personalizabile

Echipa a adăugat și o categorie Favorite în meniul de navigare lateral. Instrumentele adăugate la secțiunea Favorite vor apărea și în categoria Favorite. În cea mai recentă versiune, echipa a adăugat funcțiile Username, Hostname, OS, versiunea cPanel și Load Averages în partea de sus a interfeței WHM. În versiunea 106, echipa a adăugat, de asemenea, setarea Permite actualizarea e-mailului de contact nesigur în secțiunea Securitate a interfeței Tweak Settings a WHM.

Forțați prefixul scurt pentru setarea bazelor de date MySQL și MariaDB este, de asemenea, adăugat la secțiunea SQL a interfeței Tweak Settings a WHM. Forțează serverul la MySQL și prefixele bazei de date MariaDB la opt caractere. Opțiunea Activare jurnal API este adăugată și la secțiunea Înregistrare a interfeței Tweak Settings a WHM, permițând utilizatorilor să înregistreze:

– Apeluri de funcție cPanel API 1 reușite sau eșuate.
– Apeluri de funcții cPanel API 2 reușite.
– Apeluri de funcții UAPI reușite.

Toate pachetele de gazduire web beneficiaza gratuit de cPanel

21 mart. 2022

Germania avertizează utilizatorii antivirusului Kaspersky asupra unor riscuri de hacking, compania rusă se apără

Instituția oficială de securitate cibernetică a Germaniei, BSI, avertizează utilizatorii antivirusului Kaspersky că ar exista riscuri ca produsele companiei rusești să fie utilizate de către statul rus pentru a sparge a le sistemele informatice, dar compania rusă de cybersecurity se apără,  acuzând autoritatea germană de evaluări pe criterii politice.

Autoritatea germană BSI a transmis că firma moscovită Kaspersky ar putea fi obligată de statul rus să-i permită să spargp sisteme informatice din străinătate – relatează Reuters. De asemenea, agenții ruși de informații ar putea să spargă sistemele Kaspersky, fără ca producătorul de soluții antivirus să știe, hackerii statului rus urmând astfel să pătrundă în sistemele informatice ale clienților companiei.

În contextul actual al războiului Rusiei împotriva Ucrainei,  în care Uniunea Europeană a sancționat o serie întreagă de companii rusești, cei de la Kaspersky acuză agenția germană de securitate cibernetică de faptul că nu și-ar fi bazat evaluarea pe elemente tehnice, ci pe criterii politice.

De asemenea, compania rusească precizează că din anul 2018 și-a mutat infrastructura de procesare de date în Elveția, iar statisticile furnizate de clienții săi sunt procesate la servicii Kaspersky Security Network situate în mai multe țări, printre care Canada și Germania.

Kaspersky mai afirmă că este o firmă privată de securitate cibernetică care operează la nivel global și, „în calitate de companie privată, nu are nicio legătură cu guvernul rus sau cu orice alt guvern”.

„Noi credem că dialogul pașnic este singurul instrument posibil pentru rezolvarea conflictelor. Războiul nu este bun pentru nimeni” – mai spune marți Kaspersky, într-un comunicat.

Kaspersky Lab este unul dintre liderii mondiali ai pieței de produse antivirus, cu sute de milioane de utilizatori. Compania a fost fondată la Moscova, în anul 1997, de IT-istul rus Evgheni Kaspersky, alături de Natalya Kaspersky (soția sa de atunci) și de Alexey De-Monderik și Vadim Bogdanov.

09 aug. 2019

Panza invizibila care leaga tehnologia: AMD lanseaza Epyc 2 si de ce e atat de important acest procesor

In seara de 7 august au fost doua lansari in lumea tehnologiei. Una a captat atentia tuturor, una a fost mai discreta. Am fost la San Francisco la probabil una dintre cele mai interesante lansari din lumea tehnologiei. Ma voi aventura sa spun ca e mai importanta decat Samsung Galaxy Note 10. E vorba despre procesorul AMD Epyc 2, dedicat serverelor. E, de fapt, inima care ruleaza tot ceea ce stim astazi despre internet si inteligenta artificiala.

AMD Epyc 2 e, dupa cum ii spune si numele, al doilea procesor din aceasta gama dedicata data centerelor si serverelor. Practic, aceste procesoare sunt puse pe sisteme virtuale, pe supercomputere, inteligenta artificiala, machine learning, ajuta cercetatorii sa faca simulari computerizate sau designerii sa construiasca avioane mai usor. Da, vorbim de procesoare SF care nu sunt dedicate consumatorului de rand, iar AMD vrea sa devina lider in aceasta categorie, dupa ce multi ani nici macar nu a existat pe nisa.

AMD Epyc 2 e un procesor care promite cu 97% mai multa performanta decat concurenta directa, Intel Xeon, la un cost de folosire si de posesie mai mic pe termen lung.

10 mai 2019

Securitatea datelor si deficitul de specialisti sunt principalele riscuri pentru operatorii de telecomunicatii, la inceputul erei 5G

Avand in vedere ca serviciile digitale reprezinta o prioritate de top a companiilor de telecomunicatii, incapacitatea de a eficientiza procesul de dezvoltare digitala se plaseaza pe primul loc in topul celor mai mari riscuri identificate in industrie, conform studiului EY – Principalele 10 riscuri pentru operatorii de telecomunicatii. Iar pe masura ce companiile de telecomunicatii se pregatesc pentru introducerea tehnologiei 5G, reglementarile tot mai stricte privind securitatea si protectia datelor si deficitul tot mai mare de specialisti genereaza la randul lor o serie de riscuri care necesita o schimbare de abordare.

Subestimarea modificarilor privind confidentialitatea si securitatea se claseaza pe locul al doilea in clasamentul riscurilor. Pe fondul scandalurilor pe tema protectiei datelor, care continua sa apara in toata lumea, autoritatile de reglementare reactioneaza printr-o serie de cerinte de conformitate. Si pe masura ce Internet of Things (IoT) si anuntata tehnologie 5G cresc fluxul de date, paleta riscurilor se extinde.

Astfel, conform celui mai recent studiu EY Global Capital Confidence Barometer, 47% dintre executivii din telecomunicatii mentioneaza aspectele legate de reglementare si autoritati drept cea mai mare amenintare pentru tranzactiile de fuziuni si achizitii din urmatoarele12 luni.
Companiile din telecomunicatii se confrunta cu un deficit de specialisti si cu cresterea costurilor de finantare

Pe locul al patrulea se situeaza esecul in planificarea necesarului de forta de munca. Desi operatorii telecom recunosc ca nu dispun de competentele digitale necesare, doar 3% dintre acestia considera ca dezvoltarea si pastrarea specialistilor reprezinta o prioritate strategica, potrivit unui studiu realizat de EY in randul liderilor industriei telecomunicatiilor.[1]

Un alt studiu EY recent[2] subliniaza o data in plus acest decalaj, doar 57% dintre companiile europene armonizandu-si strategia de personal cu planurile de transformare digitala. Deoarece ciclurile tehnologice se succed intr-un ritm tot mai rapid, o abordare holistica a planificarii si recalificarii fortei de munca este critica pentru cresterea productivitatii in sectorul telecomunicatiilor.

Incapacitatea de a combate cresterea costurilor de finantare ocupa locul al cincilea, companiile telecom confruntandu-se cu un nou val de investitii in retele, printre acestea numarandu-se cele in tehnologia 5G, in retelele de tip LPWAN (Low Power Wide Area Network) si in infrastructura Gigabit pe baza de fibra optica. Desi reteaua ramane un diferentiator fundamental, raportul constata ca majorarea investitiilor si un portofoliu de retele foarte diversificat fac din ce in ce mai dificila atingerea unei rentabilitati solide de catre companiile din telecomunicatii.
Liderii pietei vor naviga printre schimbari exploatand inovatia

Avand in vedere ca cererea pentru conectivitate inteligenta continua sa creasca, esecul in a face fata schimbarilor tehnologice (pe locul al saselea in clasament) si in incheierea de colaborari cu parteneri strategici ca mijloc de a valorifica inovatia (pe locul al zecelea) sunt mentionate, de asemenea, printre principalele riscuri.

„Pe masura ce tehnologia 5G va lua avant si operatorii isi vor dezvolta noi servicii, vor aparea inevitabil si startup-uri, dar si jucatori de nisa care vor concura pe aceleasi noi servicii sau pe altele inovatoare. Parteneriatele strategice cu acest ecosistem pot asigura nu doar cresterea, ci, in anumite cazuri, chiar supravietuirea operatorilor de telecomunicatii. Istoria ultimilor 20-30 de ani a aratat ca ignorarea jucatorilor noi de pe piata poate duce la pierderea semnificativa a cotei de piata si ulterior la disparitie”, a declarat Cristian Carstoiu, Partener, Servicii de Asistenta in afaceri, EY Romania.

Modificarile aduse de OUG 114/2018 cu impact major in industria telecom (Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene)

”Incepand cu 2019, companiile de telecomunicatii din Romania se confrunta cu o noua provocare – OUG 114/2018. OUG 114 aduce modificari legislatiei privind comunicatiile electronice (OUG 111/2011) in sensul majorarii nivelurilor taxelor impuse operatorilor din acest sector. Astfel, in vederea acordarii sau a prelungirii licentelor de utilizare a frecventelor radio, nivelurile taxelor sunt stabilite la 2%, respectiv 4% din cifra de afaceri. De asemenea, tariful de monitorizare impus de ANCOM creste semnificativ de la 0,4% la 3% din cifra de afaceri a operatorilor. La aceste costuri pentru acordarea / prelungirea licentei de utilizare, se mai pot adauga sanctiuni de pana la 10% din cifra de afaceri.

Operatorii din Romania recunosc ca aceste niveluri sunt prohibitive si pot periclita nu doar investitiile in dezvoltarea retelelor de comunicatii electronice (i.e. tehnologia 5G), ci si insasi furnizarea serviciilor de comunicatii mobile. De asemenea, acestia iau in considerare si cresterea tarifelor catre consumatorii finali,” arata Alex Milcev, Liderul Departamentului de Asistenta fiscala si Juridica, EY Romania.

Avand in vedere importanta strategica a acestui sector, actiunile imediat urmatoare ale operatorilor raman un punct de interes major pentru economie.

[1] Studiu in randul a 39 de lideri ai industriei mondiale a telecomunicatiilor, Digital transformation for 2020 and beyond, 2017

[2] Building a Better Working Europe, decembrie 2018

24 dec. 2018

China a lansat primul satelit din noua sa retea de telecomunicatii Hongyun

Synergistically supply global testing procedures through ethical scenarios. Assertively develop empowered customer service and sticky leadership. Enthusiastically parallel task principle-centered portals via multimedia based scenarios.
Synergistically negotiate dynamic total linkage after sticky information. Objectively monetize 2.0 manufactured products and open-source web-readiness.Dynamically recaptiualize corporate “outside the box” thinking with worldwide e-commerce.

Synergistically supply global testing procedures through ethical scenarios. Assertively develop empowered customer service and sticky leadership. Enthusiastically parallel task principle-centered portals via multimedia based scenarios.
Synergistically negotiate dynamic total linkage after sticky information. Objectively monetize 2.0 manufactured products and open-source web-readiness.Dynamically recaptiualize corporate “outside the box” thinking with worldwide e-commerce.

Copyright © 2007 - 2022 RDH. Toate drepturile rezervate.
back to top